Rentoutushoidot


Olen perehtynyt hoitaviin ääniin monella eri tavalla. Lauluharrastukseni alkoi jo teini-iässä yksinlaulutunneilla ja jatkui kuoro- ja kvartettilaulamisen jälkeen harmonisten äänten maailmaan. Varhaisgregoriaaninen pyhä laulu johdatti ääni-improvisaatioon ja synnytyslauluvalmennukseen. Vedin Helsingin Tuomiokirkossa viikoittain viiden vuoden ajan hiljaisen äänen rukouslauluryhmää.

Heräsi halu oppia vielä uutta ja löysin hoitavat äänimaljat ja saksalaisen Peter Hess-rentoutusmetodin. Olen kouluttautunut sekä yksilö- että ryhmärentoutuksiin.
Uusimpana intohimonani on shamaanirummutus. Rumpu puhuttelee jotain syvää meissä ja kuljettaa turvallisesti matkalle omaan sisimpään, pysähtymään kuuntelemaan omaa sisäistä ääntä. Suomalais-ugrilaisuuteen on kuulunut vahvasti sekä sisäinen, että ulkoinen luontoyhteys.
Yhdessä laulaminen on myös hyvin suomalaista, on laulettu kotona, kirkoissa ja kokoontumisissa. Hiljentyminen oman äänen äärelle, laulaen vokaaleja, ei sanoja, tunnustellen kehon resonanssia, on myös hyvin rentouttavaa ja voimaannuttavaa. Ja ryhmässä laulaessa tuo rentoutuminen on vielä vahvempaa.

Kaikille hoidoilleni on yhteistä pysähtyminen hetkeen, tietoinen läsnäolo ja hiljentymisen kautta stressinsietokyvyn paraneminen ja itsetuntemuksen kasvaminen. Hoitojeni ytimessä on luoda parempi yhteys omaan luontoon, omaan sisäiseen maailmaan.

Äänimaljat

Peter Hess äänimaljahieronta

Äänihieronta toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, että mieltä. Äänimaljahieronnassa maljat soivat keholla ja niiden värähtely ulottuu hyvin syvälle, jopa sinne minne hierojan sormet eivät yllä. Äänihieronta saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään.

Alussa keskustellaan hoidon tavoitteet ja esittelen äänimaljat sinulle. Saat käydä hoitopedille lepäämään. Vaatteet jäävät päällesi ja saat vielä lämpimän peiton yllesi. Soitan äänimaljoja kehon päällä tai tarvittaessa kehon vieressä. Perushieronta tehdään molemmille puolille kehoa, ensin vatsallaan ja sitten selällään maaten. Lopussa saat rentoutua hetken hiljaisuudessa ja käsittelyn jälkeen voimme vielä keskustella tuntemuksistasi. Tarjoan sinulle vettä tai teetä. Hieronnan kesto on noin 40-45 minuuttia ja alku- ja loppukeskustelu vie noin 15-20 minuuttia, eli varaa aikaa 60-75 minuuttia.

Lisätietoa Peter Hess äänimaljahieronnasta: Äänimaljahieronta ja koulutus

Sointukylpy

Sointukylpy puhdistaa mielen ja syvärentouttaa kehon soivien maljojen, gongien ja symbaalien harmoonisten äänten aalloilla.
Makoilet mukavasti ja annat erityisten harmonisten sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi.
Sointukylpy kestää noin tunnin ja pitää sisällään alustuksen, äänikylvyn sekä palautumisen tähän hetkeen.

Tilauksesta Ateljeetilassa Temppelikatu 19 D 37, 00100 Helsinki.

Tekstin lähde: Anne Matero/Medi-Sound

Ateljee

Ääni/energiahoito

Ääni- ja energiahoidossa käsitellään kehon chakrat ja energiakanavat ja puhdistetaan koko aura energiatasolla häiritsevistä tekijöistä ja virratetaan tilalle puhdasta universaalia energiaa. Tavoitteena on edesauttaa hoidettavan kokonaisvaltaista tasapainoa ja hyvinvointia.

Shamaanirumpuhoito

Shamaanirumpuhoito, kesto 1 tunti. Rumpuhoidossa tehdään mielikuvitusmatka luontoon ja haetaan sieltä voimaa ja vahvistusta itselle. Alkukeskustelu, katsotaan yksi kortti Ukon Pakka- kalevalainen tarot -korteista ja sen selitys, sen jälkeen rummutusta n.25-30 min. ja loppukeskustelu. Rumpu puhuttelee jotain syvää meissä ja kuljettaa turvallisesti matkalle omaan sisimpään, pysähtymään kuuntelemaan omaa sisäistä ääntä. Suomalais-ugrilaisuuteen on kuulunut vahvasti sekä sisäinen, että ulkoinen luontoyhteys.

Äänimeditaatio

Hiljainen, puhdas, luonnollinen ääni ja kehon resonanssi ovat avaimia oman äänesi löytämiseen. Jokaisella tekemällämme äänellä on merkitys, ääni hoitaa ja rentouttaa. Äänimeditaatiossa lauletaan vokaaleja ja haetaan kehoyhteyttä, pysähdytään aistimaan oma ääni. Vähemmän on enemmän ajatuksella, vastapainona ääni/stimulaatiotulvalle ympärillämme laulamme harmonista ja hellää, lempeää ääntä. Tähän ei tarvita laulutaitoa.

Lisätietoa harmonisesta äänestä